8 – 10 september 2023 • Måla porträtt i olja – Capellagården, Vickleby

Kursledare Niklas Elgmo
Capellagården Vickleby

Kurs för dig som vill komma igång och måla porträtt i olja. Fokus kommer att ligga på att skapa form och realistiska hudtoner snarare än porträttlikhet. Niklas kommer att gå igenom hur du förbereder målarduk, blandar färger samt hanterar penslar och målarmedium. Vi lär oss att, utifrån porträttfoton, se och avbilda skuggor, halvtoner och ljus. Övningarna innebär inte bara måleri utan även en del teckning. Porträttfoton anpassade för kursen får ni på plats. Vi har tillgång till en vacker ateljé under hela kurshelgen.

Kursen pågår fredag kl. 13-16.30, lördag mellan kl. 9.30-17 samt söndag kl. 9.30-15.
Fredag och lördag avslutas kursdagen med gemensam middag.

Kurspris

Inkluderar kurs och alla måltider. Boende ingår ej.
4 100 kr

För- och eftermiddagsfika serveras i ateljén. Lunch och middag serveras i Vingårdssalen. All mat tillagas i Capellagårdens KRAV certifierade kök.
max 12 deltagare, min 8 deltagare

Plats

Capellagården, Vickleby på södra Öland (capellagarden.se)
Adress: Vickleby bygata 25, Färjestaden

Capellagården i Vickleby på södra Öland erbjuder en unik kreativ miljö. Här utbildas framtidens konstnärer och konsthantverkare i den skola som möbelformgivaren och pedagogen Carl Malmsten skapade för gestaltande arbete. Här finns verkstäder, boende, kök och en vacker trädgård, som tack vare Capellagårdens trädgårdsutbildning är i ständig förändring.