16 – 18 september 2022 • Måla stilleben i olja – Capellagården, Vickleby

Kursledare Niklas Elgmo
Capellagården Vickleby

Vill du lära dig måla stilleben i olja? Här går vi igenom grunderna i oljemåleri samt lär oss att avbilda ett antal objekt på ett realistiskt sätt. Övningarna innebär inte bara måleri utan även en del teckning. Niklas kommer gå igenom hur du förbereder målarduk, blandar färger samt hanterar penslar och målarmedium. Fokus kommer ligga på att kunna se färger och valörer samt hur de förhåller sig till varandra. Demonstrationer varvas med eget måleri. Vi har tillgång till en vacker ateljé under hela kurshelgen.

Kursen pågår fredag kl. 13-16.30, lördag mellan kl. 9.30-17 samt söndag kl. 9.30-15.
Fredag och lördag avslutas kursdagen med gemensam middag.

Kurspris

Inkluderar kurs, alla måltider och ev. boende
6 200 kr • Enkelrum – StrandNära ECO B&B, Stora Frö (ca 5 km från Capellagården)
Privat badrum. Inkluderar även ekologisk frukost, lakan, handdukar och slutstädning. strandnara.com
3 800 kr • Ej boende

För- och eftermiddagsfika serveras i ateljén. Lunch och middag serveras i Vingårdssalen. All mat tillagas i Capellagårdens KRAV certifierade kök.
max 12 deltagare, min 8 deltagare

Plats

Capellagården, Vickleby på södra Öland (capellagarden.se)
Adress: Vickleby bygata 25, Färjestaden

Capellagården i Vickleby på södra Öland erbjuder en unik kreativ miljö. Här utbildas framtidens konstnärer och konsthantverkare i den skola som möbelformgivaren och pedagogen Carl Malmsten skapade för gestaltande arbete. Här finns verkstäder, boende, kök och en vacker trädgård, som tack vare Capellagårdens trädgårdsutbildning är i ständig förändring.